Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Миграција е-пошта од " Епл " Пошта во Outlook

П. Се обидов користење на Outlook увоз Волшебникот за Увоз на околу 15,000 пораки кои се чуваат во Apple Пошта (v4.1). Во увозот најмногу се успешни, но повеќето од пораки се чини дека имале мали делови од нивната содржина се менува. Најчесто тоа се манифестира како карактери заменува со еднакви симбол (=) во HTML пораки добиени од корисниците користење на Outlook, но HTML кодот себе понекогаш може да се најде, за пример, замена на симболот (&) симбол со = amp;. Е ова е познат проблем и, ако така, има ли нешто што можам да направам за да се спречи тоа? Дали има подобар начин за миграција е-пошта од " Епл " Пошта во Outlook така што таквите трансформации не се случи?

А. Ве молиме овозможи на пораки препроцесирачка опција “Им овозможи на EML препроцесирачка (Unix, MAC)” пред да започнете со внесувањето на. На “Опции” копче е достапно во вториот волшебник страница. Само им овозможи тоа и да увоз пораки на Outlook. Оваа опција ќе го скенира секоја порака и точни ти кодирање во согласност со MS Windows знак-поставување на маса. Тоа ќе го отстрани ѓубре симболи од увезени пораки, па тие ќе бидат увезени правилно.

Ако сакате да дознаете повеќе за опциите Outlook Увоз волшебникот молам ја прочитате оваа статија.

Ако се чувствувате непријатно да ги конфигурирате прилагодувањата на секоја опција поединечно, можете да користите еден од мемории. Изберете претходно наместени за Mac OS e-mail софтвер, притиснете го Се применуваат копче и да го потврди options избор со притискање на ОК копче.