E fëmijët e zgjuar, shumica e zgjidhje efektive për Importimin e, Eksportimi dhe Kthimin e të gjitha tuaj të Outlook mail dhënave.

Migrojnë email nga Thunderbird mbox në Linux në Outlook 2007

Jonathani

Kam blerë software-i të jetë pjesë e një zgjidhje për një problem shumë të veçantë: Unë e nevojshme për të migruar email nga Thunderbird (mbox format) në Linux në Outlook 2007 on Windows 7 RC1. Unë kam qenë duke përdorur Thunderbird për disa kohë për të mbledhur POP3 email para se të filloni të përdorni Windows 7 – and for a while I was running them both and collecting mail (POP3) në të dy klientëve.

Ky migrim i kërkon këto hapa si unë e pashë atë:

1. Ruaj .mbox fotografi nga instalimi Linux

Thunderbird-i nuk ofron asnjë mënyrë për të eksportit mail kështu ajo është e nevojshme për të punuar me të .fotografi mbox

2. Të kthyer .mbox të individit .eml fotografi

Outlook nuk ofron ndonjë metodë për importimin .mbox format direkt kështu një hap tjetër në këtë proces është e nevojshme. I chose the special Thunderbird extention – ImportExportTools (enchanced MboxImport) për të kthyer .mbox të eml fotografi. Vini re se unë supozuar se nuk do të jetë një mënyrë e lehtë për të, atëherë për të sjellë këto into Outlook 2007 although this was not to be – see next point.

Të instaloni zgjerimin, ndiqni këtë procedurë:

  • Nëse jeni duke përdorur Windows, ju mund të sistemit shkarko të lirë mbox të eml converter dhe nxjerrjen e email nga fotografi mbox
    OSE
  • Rright clicking on the link and choosing “Save target as” to shkarkuar the Thunderbird addon fotografi xpi,
  • Të drejtuar Thunderbird, select “Tools” then choose “Addons” (or “Extensions”) and click on “Install”
  • Marr fotografi xpi ju shkarkuar dhe ndiqni udhëzimet
  • Rinisni Thunderbird
  • Pas kësaj ju mund të përdorni opsionet e mëposhtme për të ruajtur e-mail nga thunderbird për fotografi EML: Tools Menu >; ImportExportTools or File menu >; Save selected messages

Now e-mails are exported from Thunderbird to EML files and can be imported into Outlook duke përdorur Outlook Import Wizard.

3. Convert eml files to msg files OR find a way to migrate eml files directly into Outlook 2007

Windows 7 RC1 does not offer any way of importing eml files into a native mail client (për shembull, Windows XP has Outlook Express and Windows 7 Beta – Build 7000 – has Windows Mail) and since Outlook 2007 does not allow this, mënyra e vetme pa instaluar edhe një tjetër klient poste të tilla si Lotus Notes, është për të gjetur një produkt tjetër.

Outlook Import Wizard works well as I can point it at a folder of eml files and import them into Outlook. Ajo pastaj i sjell ata në Outlook, në një subfolder të dosjen e destinacionit të specifikuara.

Nëse, në këtë pikë, ju thjesht drag and drop nga subfolder në prindi dosje atëherë kopjuar objekte pastaj mund të ndodhë. Ajo do të jetë mirë pra, në qoftë se ju, kishin mundësinë për konvertimin fotografi eml të PST file (OR point 3. më poshtë) which would then allow an import operation in Outlook – when you import a PST into Outlook you have the option of how to deal with duplicate items – such as ignore, copy regardless…

As it was I had to write some VBA script to remove the duplicate items from a number of folder.

Outlook Import Wizard – the best way to import eml files into outlook. Outlook doesn’t mbështetje dragging and dropping of .eml files but you could use Outlook Import Wizard utility to import them into Outlook.

I understand that this is a very specific operation and the reason I needed a 3rd party application was that Thunderbird does not offer a real “export” feature and Outlook does not offer the ability to të importuar fotografi eml. Që u tha, në përmbledhje, tiparet më poshtë do të jetë e madhe në Outlook Import Wizard – note that that the each point assumes that the preceding point is not achievable. Për shembull, if point 1 was possible then 2 and 3 would not be required in my scenario.

1. Mbox Import në Outlook

2. Mbox Convert msg (eml)

3. Të inteligjencës për të hequr/shmangur dublikimin në Outlook gjatë një import operacion (pavarësisht nga format)

Duke e thënë më lart, produkt punon mirë për atë që une doja. Faleminderit.

 ;