Outlook-Thunderbird migrimit dhe transferimi email duke përdorur Outlook Export Wizard

May 11th, 2010 Atie Uhan

Ky artikull përshkruan procesin për MS Outlook migrimit by exporting your electronic correspondence with the help of Outlook Export Wizard with subsequent Mozilla Thunderbird import.

Është e vërtetë, sigurisht, që Mozilla Thunderbird klient poste ka një magjistar importit për mesazhe ( ;Tools”; menu → “;Import…”;), entries libër adresa, settings and filters from the Outlook and Outlook Express mail clients. Por shumë përdorues ankohen se pas Thunderbird import duke përdorur këtë asistent, Mesazhet me formatimin HTML janë thyer dhe tekst mesazhi është shfaqur gabimisht. Prandaj ne kemi vendosur që të ofrojnë vetë metodën tonë të provuar dhe për të provuar Outlook-Thunderbird migrimin e e-mail, cila mund të jetë ndonjëherë në mënyrë pak më e komplikuar, por do të kursejmë ju nga këto vështirësi.

Si të ekstrakt email nga MS Outlook

Hapi i parë është që të ekstrakt email from Outlook into .format EML. Kjo është një format universal, megjithatë ajo nuk mbështetet nga ndërtuar në magjistar Outlook eksportit, prandaj ne do të përdorim Outlook Export Wizard shërbimeve për të kryer këtë,.

  1. Launch Outlook Export Wizard.
  2. Në faqen e parë të magjistar, zgjidhni Personal skedar Dosjet nga të cilat ju dëshironi të ekstrakt email, të specifikojë në dosjen e ku dosjet e nxjerra do të vendoset, and as the target format choose “;EML –; Outlook Express (RFC822);.
  3. Prisni ndërsa programi skanon strukturën e përzgjedhur .pst file dhe pastaj të fillojnë procesin për nxjerrjen e-mail.

Rezultati është se në directory e specifikuar, nuk do të jetë një grup i dosjeve përputhen ato në Outlook, e mbushur me. fotografi EML.

Thunderbird import EML

You may be surprised to learn that in the basic version of Mozilla’;s program, nuk ka Thunderbird import EML mekanizëm, edhe pse në qoftë se ju dëshironi të kurseni mesazhe në EML Thunderbird ju lejon të bëni kështu. Ky kufizim mund të shmanget duke instaluar një add-on:

  1. Shko në faqen për ImportExportTools add-në (http://nuk-NAC-project.de / ~ kaosmos / mboximport-en.html) dhe Shkarko a copy with the .xpi extension (plug-in është shpërndarë falas).
  2. Launch Thunderbird dhe instaluar shtese (;Tools”; menu →”;Add-ons”;, ;Install…”; buton). Pas instalimit është i kompletuar, rinisur Thunderbird.
  3. Në Thunderbird, të lundruar në directory në të cilën ju do të donte të importojë e-mail porosi.
  4. In the “;Tools”; menu → “;ImportExportTools”; → “;Import all eml files from directory”;, choose “;just from the directory”; për të importuar vetëm fotografi EML që janë në dosjen e, or else “;also from its subdirectories”; për Thunderbird import EML nga directory e specifikuar dhe të gjitha nëndirektoritë saj.
  5. Në dritaren e dialogut që shfaqet, zgjidhni dosjen e cila ishte përdorur për Outlook eksportit.

Tani mesazhet janë transferuar, dhe Outlook-Thunderbird proces migrimi është i plotë. Është e këshillueshme për të marrë një vështrim në mesazhet e importuara vetëm për t'u siguruar se ata janë shfaqur saktë. Megjithatë, probleme janë shumë gjasa, since as far as mbështetje për EML Thunderbird është shumë deri në detyrë.

Komentet janë të mbyllura.
Socializer wp Aakash Web