Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Каде да ги најдете .pst датотека

Прашање. I have purchased a copy of your Outlook Export tool. I am attempting to extract emails from a computer that has three email accounts accessible in Outlook. Your product is finding the first .pst inbox (јас.e. finds Outlook profile by default) and working perfectly. Ми треба за извоз на е-пошта од втор мејл поле. Како можам да се постигне оваа задача? Please provide me some instruction.

Одговори. By default the Outlook Export Wizard is configured to extract Outlook data from default Outlook user profile. Each .PST file on your computer corresponding to the each User account, so you can extract data also from external .PST files one by one. First you should find where Outlook stores the pst file of specific profile.

Where to find pst file location? How to find where Outlook .pst file is stored?

If you don’;t know where your Outlook data files are stored you may:

  1. Run Microsoft Outlook using the user record for the User which data should be extracted
  2. Right click to the storage name in the Outlook folders list (врвот на дрвото се папки)
  3. Кликнете на копчето Advanced
  4. Забелешка или запишете ја целосната патека и име на .pst датотека (Име на датотека областа вредност) и го користат како извор за екстракција на податоци

Ако имате повеќе кориснички профили, вие може да го направи истото чекори за да ги перка секој .pst датотека.

Како да ги пронајдете сите Outlook .PST на вашиот хард диск?

На Windows оперативен СИСТЕМ е напојува со посебни пребарување модул кој може да помогне да се најде сите Outlook датотеки складирани на вашиот компјутер. Тоа е совршен начин да се најде било кој тип на датотеки дури и Microsoft Outlook складирање датотеки (.PST) во вашиот компјутер. Само кликнете на Start, then Search –; For files and folders…; ; Сите датотеки и директориуми, и употреба на името на датотеката *.pst да ги најдете сите PST датотеки.

Како да се најде PST датотеки веќе се користи од страна на Outlook?

Click Windows menu Start –; Settings –; Контрола на Панел и потоа кликнете на Mail icon (control panel објект), на Испорака табот ќе ind сите PST датотеки кои во моментов се поврзани со Microsoft Outlook. Стандардно Outlook pst датотека е обележан да ја испорача дојдовни пораки во тоа.

Како да се најде .pst чување на датотеки на Microsoft Outlook? Каде Microsoft Outlook ги зачувува .pst датотеки?

 ;