Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Мигрираат пораки од Thunderbird mbox на Linux во Outlook 2007

Џонатан

Јас го купив на софтвер за да биде дел од решение за еден многу специфичен проблем: Ми требаше да мигрираат пораки од Thunderbird (mbox формат) на Linux во Outlook 2007 на Windows 7 RC1. Сум бил со користење на Thunderbird за некое време да се соберат POP3 email пред да започнете да го користите Windows 7 – and for a while I was running them both and collecting mail (POP3) на двете клиенти.

Оваа миграција бара следниве чекори како што јас го видов тоа:

1. Зачувај .mbox датотеки од Linux инсталација

Thunderbird не нуди начин да ги извезат пораки, па затоа е потребно да се работи со .mbox-датотеки

2. Конвертирате .mbox да се индивидуални .eml датотеки

Outlook не нуди метод за увоз .mbox формат директно па уште еден чекор во процесот е потребно. I chose the special Thunderbird extention – ImportExportTools (enchanced MboxImport) да да се конвертира .mbox да eml датотеки. Имајте на ум дека јас претпоставува дека таму ќе биде лесен начин за да потоа се донесе овие into Outlook 2007 although this was not to be – see next point.

За да ја инсталирате екстензијата, следете го овој постапка:

  • Ако сте со користење на систем Windows можете да го преземете ја бесплатно mbox да eml конвертор и да се извлече пораки од mbox датотеки
    ИЛИ
  • Rright clicking on the link and choosing “Save target as” to преземете the Thunderbird addon xpi датотека,
  • Се кандидира на Thunderbird, select “Tools” then choose “Addons” (or “Extensions”) and click on “Install”
  • Трансферот на xpi датотека сте ја превзеле и следете ги инструкциите
  • Рестартирајте Thunderbird
  • После тоа можете да ги користите следниве опции, за да го спаси пораки од thunderbird да EML датотеки: Tools Menu >; ImportExportTools or File menu >; Ги зачувате одбраните пораки

Now e-mails are exported from Thunderbird to EML files and can be imported into Outlook користење на Outlook Увоз на Волшебникот.

3. Convert eml files to msg files OR find a way to migrate eml files directly into Outlook 2007

Windows 7 RC1 does not offer any way of importing eml files into a native mail client (за пример, Windows XP has Outlook Express and Windows 7 Beta – Build 7000 – has Windows Mail) and since Outlook 2007 does not allow this, единствениот начин без да инсталирате уште еден mail клиент, како што се Lotus Notes, е да се најде друг производ.

Outlook Увоз На Волшебникот works well as I can point it at a folder of eml files and import them into Outlook. Тоа, тогаш го доведува во Outlook во подпапка на папка наведени.

Ако, во овој момент, можете едноставно да влечете и испуштате од потпапка во родителската папка потоа дупликат предмети, тогаш може да се случи. Тоа ќе биде добар затоа, ако сте имале можност за конвертирање на фајлови: eml да PST датотека (OR point 3. подолу) which would then allow an import operation in Outlook – when you import a PST into Outlook you have the option of how to deal with duplicate items – such as ignore, copy regardless…

As it was I had to write some VBA script to remove the duplicate items from a number of folder.

Outlook Увоз На Волшебникот – the best way to import eml files into outlook. Outlook doesn’t поддршка dragging and dropping of .eml files but you could use Outlook Import Wizard utility to import them into Outlook.

I understand that this is a very specific operation and the reason I needed a 3rd party application was that Thunderbird does not offer a real “export” feature and Outlook does not offer the ability to увоз eml датотеки. Тоа се рече, во кратки црти, карактеристики подолу ќе биде одлично во Outlook Увоз На Волшебникот – note that that the each point assumes that the preceding point is not achievable. За пример, if point 1 was possible then 2 and 3 would not be required in my scenario.

1. Увоз сандачиња во Outlook

2. Конвертирате сандачиња да msg (eml)

3. Интелигенција за да се отстрани/избегнете дупликати во Outlook за време на увоз на операција (без оглед на форматот)

Кој рече погоре, производот работи и за она што го сакаше. Ви благодариме.

 ;