The smartest, most effective solutions for Importing, Exporting and Recovering all of your Outlook mail data.

Како да се организира и да се најде решение за е-мејл пораки во датотека PST се создадени од Outlook Увоз волшебникот?

Learn how a data import option in Outlook Import Wizard can help you change the order of emails in a PST датотека being created or generate chronologically valid PST files from EML and MSG датотеки residing on your hard drive. Како да се организира и да се најде решение за е-мејл пораки во датотека PST се создадени од Outlook Увоз волшебникот?

Outlook Import Wizard will help you perform a data увоз на PST in a chronological order.

If you often convert mbox to PST или eml to PST, можеби ќе сакате вашиот Outlook PST додадени фајлови: да се организираат во ред со кои се одразува на датумите создавање на датотеки на пораката што се увезуваат. Ова ќе го направи тоа е можно да се создаде идентични копии од архивата пораката од е-мејл апликации од трети лица за да Outlook, без досадни рачно сортирање или било која друга напори или овој вид на сите. Doing this with the help of Outlook Import Wizard is easy –; всушност, it’;s the very same process of importing message files to a PST датотека, но со дополнителна опција.

Креирај хронолошки секвенци на PST предмети од низи на EML или MSG датотеки

За да го конвертирате mbox да PST или да ги конвертирате eml to PST зачувување на оригиналниот датум и време за пораките, следат серија на едноставни чекори:

  1. Да изврши Outlook Увоз волшебникот [ преземете Outlook Увоз волшебникот тука ]
  2. Избери порака изворните папката што ги содржи. It can be the default Windows Mail / Live Mail storage or a folder on your hard drive containing EML or MSG files that you want to увоз на PST.
  3. Притиснете го копчето Следно и им овозможи на програма за скенирање на потпапки и да се најде на пораки во.
  4. Сега можете да кликнете на копчето на дното на екранот за да го конфигурирате потребните опции увоз.
  5. На екранот со опции, choose the “;Зачувување на датум и време за конвертира фајлови; опција. кога е вклучен, оваа опција ќе бидете сигурни дека датумот и времето на создавање на записи Outlook PST ќе одговараат на оние на соодветна порака датотеки. Како резултат, ќе добиете PST датотека со пораки и папките што одговараат на пораки и папките во локација на изворот.
  6. Притиснете го копчето Следно и да го одредите локација дестинација за датотеките да бидат увезени. Тоа може да биде PST датотека или складирање стандардно Outlook.
  7. Continue with the import process by clicking the “;Start”; копчето и следете ги упатствата на екранот за да го завршите.

Како што гледате, the “;Зачувување на датум и време за конвертира фајлови; опција во голема мера го олеснува создавањето на правилно организирани и хронолошки точни PST датотеки од датотеките порака на вашиот хард диск. Користете го секој пат кога ќе треба да го претворите EML да PST или конвертирате Mbox да PST зачувување на датумот на создавањето и времето на изворни датотеки.

 ;