Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Што Е Разликата Помеѓу Outlook Обновување на Волшебникот И Microsoft Scanpst Стандард Комунални Од MS Office Пакетот?

This article describes Microsoft ScanPST software –; на програма дизајнирана за да Inbox поправка директориумот во вашиот КОМПЈУТЕР; тоа е исто така познат како Inbox Поправка Алатка. Тоа исто така објаснува она што го прави овој слободни .pst repair алатка објективно да се инфериорни во однос на Волшебникот за Обновување.

Inbox поправка алатката на Microsoft ScanPST

Microsoft ScanPST aka the Inbox Поправка Алатка е средство наменета за .pst files recovery. Оваа програма го анализира лични папки датотека за да се утврди дали интегритет на .pst files structure е здрав. Ако .pst structure е оштетен, софтверот ќе ги обноват тоа. Ова Inbox поправка tool is developed to repair both MS Outlook 97-2002 personal folders files and MS Office Outlook 2003 and 2007 .pst files. Scanpst.exe е слободни .pst repair алатка бидејќи тоа е содржано во истата инсталација на пакетот заедно со Outlook. Да се најде Scanpst.exe можете да ги следите на оваа патека: Вашиот диск:Програма FilesMicrosoft OfficeOFFICE12 (for Windows XP and MS Office 2007); или само внесете го барањето Scanpst.exe во Windows пребарување.

Недостатоците на Microsoft ScanPST како оштетени .pst files repair tool

Иако Microsoft ScanPST беше дизајниран како слободни .pst датотеки обновување комунални, тоа е во можност да го поправи некои видови на оштетени .pst датотеки.

  • MS ScanPST само може да се провери .pst датотека за интегритет. Нема други прегледи се извршуваат од страна на овој софтвер, и затоа, тоа не е во можност да одговори на таквите карактеристични прашања на Outlook складишта како обнова на потопуваат 2GB .pst датотеки.
  • Овој софтвер не е наменета за да се справи со дополнителни задачи, како што се заштитени со лозинка .pst recovery или обновување на погрешно избришани пораки по е-пошта.

Its main disadvantage though is hidden in the very principle of the program’;s operation. MS ScanPST .pst files recovery process is based on the structure of the source file of the Outlook’;s personal folders. Тоа значи дека со цел да се поправка на оштетени .pst датотека this program goes only by the file’;s header (дел од датотека, каде основни информации за целиот лични папки датотека е зачувани). If .pst file’;s data does not match the information in the header, податоците ќе биде едноставно да се избришат од програмата. Errors “;repaired”; на овој начин може да се направи .pst датотека структура undetectable, предизвикува Outlook за генерирање пораки за грешки како следново: ;The file xxxx.pst is not a personal folders file”;.

Ако се уште се случува да се обиде MS ScanPST, ние препорачуваме креирање на резервна копија на лична папки датотека.

Како вели поговорката, there’;s no such thing as a free lunch. Изгледите за Обновување Волшебникот не е тврдат дека за да биде слободни .pst закрепнување алатка. Ова .pst repair tool се дистрибуира како shareware. Во замена, тоа може да се пофали широка функционалност, вршење на двете основни (како што наплата на пораки, контакти, задачи, белешки, итн.) и дополнителни задачи (како обновување на заштитени со лозинка .pst датотеки). Со користење на голем број на обновување алгоритми овој софтвер го става заедно и да ги зачувува како многу расфрлани crumbs на информации што е можно, буквално поправка оштетени .pst датотеки.

 ;