Може за наплата на волшебникот поправка 2GB PST датотеки на стариот Outlook формат?

11 август, 2010 Atie Uhan

Ние ја опишуваат можноста за поправка 2GB pst датотеките (преголеми PST додадени фајлови:) со наплата на волшебникот алатка со конвертирање на PST датотеки на стариот Outlook формат на нов Уникод PST формат.

Да, За наплата на волшебникот навистина може да поправка 2GB PST додадени фајлови на стариот Outlook формат. We’;ll make a few comments to explain.
Microsoft Outlook верзии 97-2002 ограничување на големината на личните папка додадени фајлови (.PST) и офлајн папка додадени фајлови (.Исток) да два гигабајти простор на дискот. Ако нова или изменета содржина ја зголемува големината на датотеката на повеќе од 2GB, тогаш станува невозможно да се користи т.н. преголеми PST или Исток датотека. Овој проблем е наречен 2GB PST фајлот проблем.

Почнуваат со Outlook 2003, на програмата поддржува PST додадени фајлови од 2GB и поголеми. Ова стана можно благодарение на спроведување на Уникод форматирање во pst датотеките. Сепак, да се пресели во модерна верзија на Outlook е неопходно со цел да се создаде нов PST датотека, бидејќи метод за конвертирање, ажурирање, или пренос на податоци од стариот Outlook 97-2002 лична папка датотеки не е обезбедена. Оваа, како и проблемот на преголеми PST додадени фајлови:, is very easy to solve with the help of pst conversion using Outlook Обнова Волшебник.

Користење на Outlook наплата на волшебникот за Поправка 2GB Pst Датотеки и Претвори Pst Додадени фајлови на Outlook 2003 Формат

Всушност, одредување на pst датотека - на преголеми PST датотека - исто така се сведува на конвертирање на PST датотека за уникод формат. Почеток Outlook Обнова Волшебник and perform the following steps:

  1. Користење на дијалог, in the “;Source PST file”; покаже наведете лична папка датотека да бидат обработени. Тоа може да биде или преголеми 2GB PST датотека или употребливи PST фајлот на стариот формат, кои мора да се конвертираат за употреба во MS Outlook 2003-2010.

    Важна: Before you recover or convert a pst file don’;t forget to make a backup.

  2. По дифолт, the fixed pst file is stored in the same directory as the original pst with the file name mask “;поправени-[името на изворот PST датотека].pst”;. За промена на локацијата, користење на дијалогот за разгледување.
  3. По сите чекори на волшебник, ќе поправка на 2GB PST датотека. Како резултат на одредување / конвертирање на PST датотека сите податоци (e-mail, контакти, итн) се пресели во Уникод PST датотека. За да почнете со, тоа ќе треба да бидат поврзани на MS Outlook.
Коментарите се затворени.
ВП Socializer Aakash Веб