Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Outlook-Лилјак миграција и пошта трансфер на користење на Outlook Извоз Wizard

Оваа статија опишува процесот на MS Outlook миграција да Лилјакот кога тоа не е можно да се користи стандардот На Лилјак import wizard.

За да се олесни процесот на MS Outlook миграција, како и миграцијата од Thunderbird, Eudora и други mail програми, Лилјакот е вграден во волшебникот за увоз на e-mail пораки и контакти. Увоз волшебникот е парична казна решение за оние кои сакаат да се пренос на пораки Со Погодокот на еден компјутер. Но, она што треба да го направите кога сте миграција меѓу две неповрзани компјутери, за пример, канцеларија КОМПЈУТЕР со корпоративни Outlook и домашен компјутер со Лилјак инсталиран? Во овој пример може да се пренос на пораки во Outlook-Палка насоката од првиот вршење на Outlook извоз на вашите пораки проследено со Лилјакот увоз од овие датотеки.

Како да се се извлече пораки од MS Outlook

Првиот чекор е да се се извлече пораки од Outlook. This format is not supported by Microsoft’;s built-in wizard for Outlook извоз, па ние ќе го користите Outlook Извоз Волшебникот комунални наместо.

  1. Стартувај Outlook Извоз Волшебник и на првата страница од волшебникот изберете .pst датотека од која сакате да се извлече пораки, и укажуваат на директориумот во кој сакате генерира датотеки да бидат ставени.
  2. Set the “;Output Format”; option to “;EML –; Outlook Express (RFC822); режим. Иако Лилјак поддржува увоз на .msg пораки, ние препорачуваме користење на стандард, испробаните и вистински .eml формат.

    As alternative –; you can select the “;MSG –; Outlook Message”; output format and enable the special option “;Export MSG files as RFC 822 text eml format;. Ова ќе го спаси добиено пораки до досиејата на eml формат со msg продолжување.

  3. Почекајте додека програма скенира структурата на .pst датотека и да се започне процес да почне да се се извлече пораки.
  4. Проверете резултатот: одреден директориум сега треба да содржи група на папки што одговара на Outlook папка структура,, и кои содржат .eml датотеки. Датотеки со .eml продолжување но кои не се на e-mail (контакти, календар и агенда записи) може да биде избришан.

Извезената e-mail пораки треба да бидат напишани за отстранлив диск и да се префрлуваат на КОМПЈУТЕР кој има Лилјак инсталиран на него.

Како да се Лилјакот увоз .eml messages

Now your messages will be added to the database of Лилјакот е-пошта пораки. To do so launch The Bat and do the following:

  1. Go to the directory to which you want to пренос на пораки (по дифолт, the directory tree is on the left side of the workspace). This may be one of the pre-installed directories (;Inbox,; ;Outbox”;) or any user folder.
  2. In the “;Tools”; menu → “;Import Messages”; → “;Message files (.MSG/.EML); use the dialog window to select the e-mails for Лилјакот увоз.
  3. Repeat steps 1 and 2 in sequence for each directory to which you wish to пренос на пораки.

After importing the messages you need, вие може да се потврди како тие изгледаат во вашите нови e-mail програма и на тој начин ја завршат својата Outlook-Палка миграција.

 ;