Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Кои Податоци Е Outlook Извоз Волшебникот Може да се Извлече од Outlook?

This article explores one of Outlook Export Wizard’;s main features: the program’;s versatility as an e-mail грабител дека може да се справи со не само што пораки сакате да екстракт од Outlook, но други информации зачувани во PST контејнери.

Податоците кои ќе може да се извлече од Outlook користење на Outlook Извоз Wizard

PST датотеки се на централната контејнери за складирање на Outlook податоци: e-mail пораки и нивните прилози, контакти, и, исто така, календар, весник и task manager entries. Еден од Outlook Извоз на Волшебникот за функции е дека комунални работи, како и повеќе од само e-mail грабител, како што е во можност да екстракт од PST датотеки со други видови на информации. За пример, програмата го прави едноставни за да извлечете контакти или записи од вашиот Outlook календар, кој може да се користи за размена на лични податоци во електронски облик или за увоз во задача за управување софтвер. Ова значи дека ако користите Outlook Извоз Волшебникот за миграција Outlook ; алтернативни mail клиент, ќе бидете во можност не само да се извлече пораки но, други придружни информации, како и.

Outlook Извоз Волшебник ќе ви помогне лесно да се екстракт од Outlook на следниве предмети:

  • E-mail пораки во вашиот Inbox, Outbox, Испрати, Избришани, Drafts (недовршени), Ѓубре и креирани од корисникот папки;
  • Контакти од вашиот адресар;
  • Outlook календар настани;
  • Записи во дневникот;
  • Белешки;
  • Задачи од Task Manager;
  • RSS канали;

Како да се извлече Outlook податоци со помош на Outlook Извоз Wizard

Пред извоз, програмата ќе се анализира структурата на извор Лични Папки датотека и прикажување на тоа како листа на директориуми. Можете да се обратите преку овој листата со кликнување да се прошири на директориуми кои се вгнездени под-папки. Бројот веднаш до името на секоја директориум е бројот на ставки од дадениот тип најде во изворот .pst датотека. Следната можете да започнете со процесот на се извлече пораки, which will take just minutes thanks to the program’;s special algorithm, кој е способен за обработка на огромни количини на податоци.

Важно: if a format is chosen in the “;Излезен Формат; опаѓачкото мени, тогаш сите податоци ќе бидат зачувани во кој формат. За програмата за да се спаси Outlook податоци depending on the exported object’;s type, turn on the “;Autodetect”; опција.

If the “;Autodetect”; option is activated, на програмата ќе екстракт од PST files Outlook calendar items and address book contacts in the vCalendar (.vcs) and vCard (.vcf) formats respectively, while extracted e-mails and other items will be saved in .msg files. На MSG format is universal for most Outlook items. Затоа, if you decide to екстракт од PST format a Забелешка item and save it in message format, the next time that the new file is opened, you will view the note with all of the information fields maintaining their previous values.

 ;