Какви видови на Outlook податоци не на Outlook наплата на волшебникот Нови опорави?

11 август, 2010 Atie Uhan

Оваа статија зборува за видовите на Outlook податоци Обнова волшебник може да закрепне. Внимание е фокусирано на фактот дека за наплата на волшебникот враќа пошта, како и други pst-податоци - контакти, белешки, Календар записи.

Како што знаете, Во прилог на пошта, други PST податоци - Контакти, белешки, задачи - се чуваат во лична папка датотека. Се разбира, пораки се најзначаен дел од PST податоци, па повеќето корисници ги користат PST за обновување на софтвер конкретно на врати пошта. Причината е дека загубата на остатокот на информациите не е толку критична; if it’;s necessary to закрепне пораки, закрепне контакти или белешки, во Спротивно на на e-mail, ова може да се направи од меморијата. But the developers of Outlook Обнова Волшебник believe that PST за обновување на софтвер треба да биде удобен и функционални, лесно како е можно да се користи, и без интензивен процес на PST реконструкција. Затоа, Outlook Обнова Волшебник allows the user to automatically recover their emails and related information stored in a pst file.

Со Outlook наплата на волшебникот, Outlook податоци за обновување на вклучува:

  • опоравува пораки и структурата на папки;
  • опоравува календар записи;
  • опоравува контакти;
  • опоравува белешки;
  • наплата на задачи;

На технологијата за реконструирање на PST датотеки во наплата на волшебникот го прави користењето на неколку обновување алгоритми. Ова им овозможува на програмата за да не само што се опорави Outlook податоци, но да се врати во најголема можна сума на овие податоци и нејзините својства. На пример, враќање пошта вклучува не само зачувување на електронски пораки (и прикачувања) во новиот PST, но исто така и реставрацијата на нивните имоти - предмет, да, од, CC, датум, итн - и резултатот на враќање на PST податоци е нов личен папки датотека. Outlook Обнова волшебникот поддржува податоци за наплата за Outlook верзии 97-2007, како и Microsoft Exchange (OST додадени фајлови:) верзии 5.0, 5.5, 2000 и 2003.

Предупредување! Пред да започнете Outlook податоци за обновување на, да се направи бекап копија од фајлот PST или OST.

Коментарите се затворени.
ВП Socializer Aakash Веб