Netscape да Outlook Email Увоз

11 септември, 2012 Atie Uhan

Може да Вашиот софтвер увоз стари Netscape 7.2 пораки во Outlook 2010? Се чини дека нема лесен начин да го направи тоа. Единствено решение јас можев да најдам беше многу тежок: 1) Конвертирај ја Netscape 7.2 пораки во една постара Netscape 4.8 формат (Ова ја зема постари машина за извршување на). 2) Увоз во Outlook Express (исто така ги зема една постара машина, но не толку стара колку и чекор #1. 3) Мигрираат кон Outlook 2000 (исто така, на една постара машина). 4) Извоз како *. PST датотеки. 5) Увоз *. PST датотеки во Outlook 2010 (на нова машина). Така, на имиња на датотеки треба да одат од: *.MSF –;>; *.SNM –;>; *.DBX –;>; *.PST –;>; Outlook 2010 Ова се сите ден! (и 3 различни машини, две од нив стари) Можам да видам зошто вашиот софтвер е толку вредно. Можете ли да софтвер помош со било кој од овие чекори? (Имам повеќе пораки за претворање на).

Outlook Увоз Волшебник дизајниран за увоз мејл датотеки претходно снимени од други e-mail клиенти во. eml, .msg, или. emls формат. Тоа не е работа директно со трети лица mail апликации. Па ако може да извезува или само спаси пораки од Netscape да подржани формати, тогаш тоа ќе ја заврши работата.

На Netscape да Outlook увоз процес е во близина на иста како и за Thunderbird: Прочитајте како за увоз пораки од Thunderbird на Outlook.

Каде Netscape продавници пораки?

Секоја Netscape e-mail папка (Сандаче, Испрати, итн) is recorded to the hard drive as couple of files –; еден од нив имаат без екстензија на сите (пример: Inbox), which is the email storage file in “;mbox”; формат, и еден со. MSF продолжување (пример: INBOX.MSF), кој е на индексот (Краток преглед на датотеката пошта) да го внесувачот на Е датотека. Можете да ги користите нашата слободна mbox да EML конвертор за да се извлече пораки од датотека со без екстензија (од поштенското сандаче датотека). Потоа можете да го користите Outlook Увоз Волшебник за увоз на сите. EML датотеки во Outlook или PST датотека.

  1. Ве молиме преземете на Outlook Увоз Wizard и инсталирај го.
  2. Отвори го Outlook Увоз волшебникот програма група (Start –; Outlook Увоз Волшебник; or Start –; All Programs –; Outlook Увоз Волшебник)
  3. Стартувај Слободен mbox да EML конвертор (таа е вклучена во однос на перспективата Увоз волшебникот за поставување)
  4. Додади вашата сандаче датотеки на програма листа и екстракт од нив
  5. Да ја стартувате Outlook Увоз волшебникот и точка на главните постарите кој содржи под-папки со извлечена пораки и да се продолжи со е-мејл увоз. Прочитајте повеќе за увоз eml на Outlook.

Одговор: Јас купи вашиот Outlook Увоз Волшебник, и тоа го правеше токму она што го рече дека ќе. Тоа беше побрзо од пронајдат сите чекори што го направив подолу (со Microsoft презентирање пречки во секоја фаза).

Коментарите се затворени.
ВП Socializer Aakash Веб