Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

MailCOPA да Outlook

MailCOPA е бесплатен е-мејл клиент кој е широко се користи од страна на home, корпоративните корисници и да им помогне на клупи. Тоа може да се нарече како што се Outlook Лајт поради тоа што се содржи сè што ви треба за е-пошта рутини. Многу способности, голема Анти-СПАМ заштитата и имунитет од вируси напади, направете го тоа еден од моќна алтернатива на повеќето други e-mail софтвер.

What is MailCOPA? MailCOPA screenshot.

MailCOPA на Outlook Миграција

How to move your emails from MailCOPA email client to Outlook? It is simply.

The process consists of two parts:

  1. Extraction of packet emails from the MailCOPA mailbox files;
  2. Importing of extracted MailCOPA emails into Microsoft Outlook;

MailCOPA data extraction:

First you should find where MailCOPA stores emails. MailCOPA e-mail client is using standard MBOX files to store e-mail correspondence. The mail storage can be found in various ways. MailCOPA saves email data to the special directory by default.

For Windows 95, 98 and ME:

C:Program FilesMailCOPAdata

For Windows 2000, 2003 and XP:

C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataInterVationsmailcopa

For Windows Vista and Windows 7:

C:ProgramDataInterVationsMailCOPA

You may find the exact location of your mailbox files by going to the MailCOPA configuration menu, selecting Set Preferences and going to the Global settings страница. На Data Path field contains the exact path to the MailCOPA email storage folder.

MailCOPA email storage location

Select MailCOPA data path and copy it for future use

Now you may do the extraction. Преземете и да ја инсталирате најновата верзија на Outlook Увоз на Волшебникот комунални. Отворете ја програмата група за Outlook Увоз на Волшебникот и работи на слободен MBOX да EML Конвертор алатка. Тоа е слободно и целосно функционална алатката за сандаче (.mbox) да .eml конверзија. Оваа алатка екстракти пораки се чуваат внатре датотеки сандаче и да ги зачувува секоја е-маил за да поединечен фајл .EML формат.

Работи на слободен MBOX да EML комунални и додадете секое поштенско сандаче датотека во списокот на програмата. (Знаете каде MailCOPA продавници пошта датотеки од претходниот чекор) Press “;Процесот; копче. The program will prompt you to specify the Output directory –; одберете ја испразните папката на вашиот хард диск и притиснете ОК копчето за да започне EML екстракција.

Слободен MBOX да EML Extractor ќе почне на обработка. Извлечени пораки ќе бидат снимени во одреден фолдер. Сега ќе може да увоз пораки извлечени на MS Outlook со помош на Outlook Увоз на Волшебникот.

Увоз на EML датотеки во Outlook:

Почнете Outlook Увоз на Волшебникот алатка, наведете извор folde каде што вашата .EML датотеки се наоѓаат. Тоа е истиот фолдер на вашиот хард диск кој беше избран од страна на тебе како цел за екстракција. Притиснете Следна копчето за да се овозможи програмата за да ги најдете сите е-маил датотеки. Притиснете Следна копчето за да се оди на страницата со опции . Ако сакате можете да фина мелодија увоз, или оставете ги стандардните опции сет. Притиснете Следна копчето за и одберете увоз се целна. You may leave the target selected as “;Користете стандардно Outlook складирање; така е-маил датотеки ќе бидат увезени директно да Outlook.

Ве молиме имајте предвид дека Outlook треба да биде не само инсталиран, но исто така треба да се започне тоа откако по инсталација и конфигурирање на стандарден кориснички профил за да се направи оваа опција работа!

Вие исто така може да увоз пораки во постоечките PST датотека (;Додадете постоечките PST датотека; опција) или во новосоздадените PST (;Create new PST file; опција). Прочитајте повеќе и повеќе за опциите за увоз и за начинот на нашиот онлајн настава.

Притиснете Започнете копчето и Outlook Увоз на Волшебникот ќе почне увоз. Ќе бидете во можност да изврши увид увоз се најавите за контрола на процесот. Кога процесот ќе се заврши, само се затвори на програмата и да се кандидира на Microsoft Outlook. Ќе најдете увезени пораки во внатрешноста.

Ако ви се увезени вашите пораки во PST датотека, можете да го отворите со MS Outlook и почнете да го користите. За да се отвори во Outlook PST датотека: изберете menu (мени) Датотека | Отворете | Outlook Датотека Со Податоци и пребарувајте за да PST датотека што hae. Одберете PST file и да го потврди отворање. Тоа ќе се отвори како втор складирање.

Научете како да се извлече MailCOPA пораки и да ги увоз во MS Outlook PST датотека.

 ;