The smartest, most effective solutions for Importing, Exporting and Recovering all of your Outlook mail data.

Importing Options –; what they are for?

This article describes the purpose of the settings in the “;Importing Options”; група во Outlook Увоз волшебникот, како и примери на нивната употреба.

You can view additional options for Outlook Import Wizard by clicking the “;Options”; копчето на другата страна на волшебник. All of the program’;s options are split up into groups. Let’;s look at the settings in the “;Importing Options”; група, кои, како што сугерира името, наведете како програмата ќе пораки увоз. Исто така, ќе се погледне во примери за секоја од овие опции и случаи каде што се препорачува нивната употреба (стандардно состојба на поставките се дадени во загради).

 • ;Import MSG files as RFC 822 text eml format; (со посебни потреби).
  Некои програми пошта (како лилјакот) нуди можност за заштеда на e-mail во MSG формат. Овие датотеки се во никој случај не се поврзани со оригиналот MSG на Outlook формат, и се наместо нормални EML пораки со различни наставката на датотеката, наместо на продолжување EML. Ако не сте сигурни за потеклото на изворот MSG датотеки, или пост-увоз MSG датотеки се прикажани погрешно во Outlook (како додатоци, најчесто), тогаш треба да конвертирате MSG да PST со активирање на оваа опција.
 • ;Креирање на структура на PST потпапки; (овозможено).
  Оваа опција одредува дали да се зачува структурата на папката кога ќе се пораки увоз. Кога оваа опција е вклучен, мигрирам на Windows, каде што EML / msg датотеки се зачувани се пренесува на PST датотека структура, создавањето на соодветни папки во Outlook. Ако оваа опција е исклучена, потоа e-mail ќе биде поставена како една низа на корисникот избрани директориум внатрешноста на PST датотека. Ова може да биде особено корисно кога се обидува да трансфер на е-маил од друг клиент за пошта (Outlook Express, Windows Mail или Thunderbird) додека зачувување на организацијата.
 • ;Им овозможи на EML препроцесирачка (Unix, МЕК); (овозможено).
  Функцијата за EMLX Претвори препроцесирачка претвора EMLX датотеки (еквивалент на .eml за Unix и Mac OS mail клиенти) во Windows-компатибилен формат. Мора да бидете сигурни дека оваа опција е овозможена, ако се работи со е-пораки кои претходно биле извезени од по пошта на UNIX (КПошта) или на Mac OS (Mac пошта). Ако ти конвертирате EMLX додадени фајлови без оваа дополнителна конверзија, тие можат да бидат прикажани погрешно со MS Outlook и други програми на Windows пошта.
 • ;Креирај увоз на PST подпапка за секоја сесија; (овозможено).
  Друга опција која е одговорна за PST датотека структура. Ако опција е вклучен, тогаш за секоја EML да PST или MSG да PST увоз сесија, на програмата создава посебна папка во кориснички одредени внатрешни директориум Outlook, создавањето на соодветни папки во Outlook. Outlook Увоз волшебникот става пораки таму земајќи ги во предвид потпапки (as long as “;Create the structure of PST subfolder”; е овозможено). Предностите на оваа функција може да се навистина ценети кога се работи со големи групи на хиерархиски пораки, на пример, when combining mail for a company’;s employees (или пораки од неколку клиенти пошта) во една Outlook PST датотека. Со цел да се избегне мешање на кореспонденција меѓу различни вработени (или помеѓу различни mail клиенти), пораки се увезуваат во одделни сесии и се поставени автоматски од програмата во подпапка што е создадено.
 • ;Ја пребришете датотеки; (овозможено).
  Секој увоз сесија од EML да PST, MSG да PST или други обид да се конвертирате e-mail додадени фајлови: е придружена со најавите настан прикажување на статусот на тековната операција, било какви грешки, почетокот и крајот време на седницата на, и така натаму. Покрај тоа што е прикажан во главната програма прозорец, на информации е снимен во дневник датотека текст, кои се препишани по секоја сесија, ако оваа опција е вклучен. Во спротивно,, посебен log датотеката е создадена за секоја сесија во папката програма. Одвоено чување на логови е корисно доколку се на редовно користење на Outlook Увоз волшебникот за ажурирање PST датотеки со нови пораки, на пример, ако PST датотека се користи како PST архива или копија од текстот порака.
 • ;Избереш профил за увоз на e-mail; (со посебни потреби).
  Оваа опција се користи само заедно со e-mail да PST владата конверзија стандардно. Ако опција е оневозможена, тогаш сите обиди за увоз EML и MSG датотеки ќе напише како резултат на датотеки на сегашните е-пошта профил. кога е вклучен, корисникот ќе биде побарано да избере алтернативна конфигурација. профили за конфигурација и пошта се наоѓаат во прилагодувањата на панел пошта и контрола (Windows XP). Оваа функција Outlook Увоз волшебникот ќе се покаже од голема корист кога се обидува да пораки увоз излез на компјутер, кој има повеќе кориснички сметки и повеќе e-mail сметки, како и.
 • ;Креирај стандардни папки Outlook во нова PST датотека; (овозможено).
  Оваа опција се користи за да се направи само е-пошта поврзана фолдери за време на новото создание PST датотека. Ако опција е оневозможена, новиот PST датотека ќе содржи само: избришан Теми, сандаче, Појдовно сандаче и испратено папки, па ќе бидат во можност да изберат еден од нив, како цел за увоз на e-mail. Ако опција е овозможена ќе бидат создадени на целата структура стандардно Outlook папки во нова PST датотека: календар, Контакт, Недовршени, весник, Белешки, задачи, Несакана електронска пошта, избришан Теми, сандаче, Појдовно сандаче и испратено.
 • ;Skip Mac intermediate “;Messages”; создавање подпапка; (со посебни потреби).
  на Mac софтвер продавници пораки во внатрешноста на посебен под-папка со име ;Messages”; која е создадена во секоја папка или подпапка што содржи пораки. ова ;Messages”; папка не се појавуваат во потрага од внатрешноста на MAC пошта софтвер, тоа е само скриен подпапка имплементација. Опција го прави возможно за да го прескокнете ова средно ;Messages”; subfolder creation and write down directly the mail it contains in the “;real”; (видлив) корисник папка.
 • ;Зачувување на датум и време за конвертира фајлови; (со посебни потреби).
  Оваа специјална опција го прават тоа можно да се генерираат исти датум на создавање на конвертира фајлови, како и една за изворни датотеки. Ова ќе го направи тоа можно да се задржи сортирање хронолошки е-мејл преписка.
 • ;Prompt for the name of personal storage”; (со посебни потреби).
  The default name of the storage is “;Outlook Import Wizard”;. Ако опцијата е активна, програмата ќе ве прашува за ново име пред да се создаде нова PST датотека. Опцијата нема да работи ако се внесат податоците во профилот стандардно Outlook. Опцијата е активна само за изданија претпријатија и сајт и е трајно онеспособено за домашни корисници.

This article describes the purpose of the settings in the “Importing Options” group in Outlook Import Wizard, as well as examples of the use of these settings.

 ;