Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да увоз TNEF датотеки со DAT продолжување на Outlook

Најди ги како можете лесно може да се конвертира содржината на TNEF (dat на наставката на датотеката) датотеки на Microsoft Outlook. DAT да PST конверзија може да биде лесно заврши со право алатка и содржат само неколку едноставни чекори да се бара минимум на напори.

Преглед на TNEF формат и неговиот однос кон Outlook

TNEF (Транспорт Неутрална Херметичка Формат е во суштина формат на е-пошта прикачувања користи од страна на Microsoft Outlook и Exchange Server. Како по правило, во прикачената датотека во овој формат е наречен winmail.dat или победа.dat (имаат dat на наставката на датотеката) and a MIME type of “;Application/MS-TNEF”;. Содржината на TNEF датотеки може да се движат од Outlook-специфични податоци за опишување на облици, контроли, барањата за состанок, OLE предмети и документи за вистински прилози поврзани со пораки. Некои TNEF датотеки дури и може да содржат кориснички информации поврзани со, како што се корисничко име и датотека патеки.

Ако сте во ситуација која бара конвертирање на некои TNEF датотеки во Outlook, Outlook Увоз на Волшебникот ќе биде вистинскиот инструмент за работа. За пример, можеби ќе ви треба помош од Outlook увоз Волшебникот за Увоз на DAT датотеки на TNEF формат снимени од страна на Windows Live Mail на Outlook. Програмата карактеристики молња-брзо DAT да PST конверзија и ќе ви помогне да префрлувате содржини на датотеки на TNEF формат во ниеден момент. Згора на тоа, Outlook Увоз на Волшебникот, исто така, ќе дојде во рака за конвертирање TNEF .dat датотеки до други формати, како што msg, eml, txt and HTML.

Converting files with a dat extension for use in Microsoft Outlook

The procedure for importing the content of a TNEF file to Microsoft Outlook is no different from that for other file types supported by Outlook Import Wizard. The process is extremely simple, straightforward and largely self-explanatory:

  1. Прв, Почнете Outlook Увоз на Волшебникот од страна на кликнете на нејзиното име во Програмите menu (мени) или со кликнување на кратенки на вашиот десктоп.
  2. Specify the folder the program will search for TNEF files (dat extension) во. За да го направите тоа, you can either type the path to the folder manually or use the standard Windows file/folder selection dialog that can be opened by clicking a small button to the right of the “;Source Folder”; поле.
  3. Select the “;Најдете DAT (TNEF) files”; опција само и отстранете сите други типови на датотеки да ги исклучат од изборот.
  4. Се чека за Outlook Увоз Волшебникот за скенирање на дадената локација диск за датотеки со DAT продолжување. Доколку датотеката не е пронајдена, it will be shown on the screen right way and you will be able to terminate the search process by clicking “;Abort”; за да заштедите време.
  5. Откако на барање на работа е над, изберете датотеките со DAT на наставката на датотеката што сакате да го увезете со проверка на соодветните кутии. Click “;Next”; за да продолжи да го увоз опции на екранот.
  6. Откако на увоз опции на екранот, оставете сè што е, бидејќи нема програма TNEF file специфични опции да одберете. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ги користат применливи options само да конвертирате датотеки на различни формати, така, во случај на DAT да PST конверзија, нема опции ќе влијае на увоз резултат. Можете да, сепак, употреба големина и датум филтри на тесни вашиот избор и промена на некои од општата програма прилагодувања кои го контролираат однесувањето на програмата во однос на сите типови на датотеки. Откако заврши конфигурирање на поставките, click “;Next”; за да продолжите со наредниот чекор.
  7. Следниот чекор на DAT да PST конвертор ви овозможува да изберете дестинација локација за увезената TNEF file податоци. Можете да донесете податоци од датотеки со DAT продолжување во еден од трите достапни начини: 1) додавање на податоци на постоечките Outlook PST датотека, 2) add the data to the default Outlook storage and 3) додавање на податоци на нови Outlook PST датотека. Откако ќе се направи, click “;Finish”; за увоз на DAT да PST.
  8. На програмата ќе податоци и прикажување на дневникот на конверзија операции.

Како што можете да видите, увезување на податоци од датотеки со DAT продолжување (TNEF формат) користење на Outlook Увоз Волшебникот е snap. Во повеќето ситуации, процесот трае една минута или дури и помалку. Сепак, ако сакате да го серија конвертирате стотици или дури илјадници TNEF датотеки, времетраењето на процесот на увоз ќе се зголеми соодветно.

 ;