Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

How to import a pst file from Outlook 2003 into an earlier version of Outlook?

If the version of MS Outlook is earlier than Microsoft Office Outlook 2003, и pst датотека не е увезени. Кога ќе се обидува да увоз на лични папки pst складирање датотека во Microsoft Outlook може да примите некоја порака за грешка која што е слична на следниве:

Датотеката *.pst не е компатибилен со оваа верзија на Лични Папки служба за информации. Контактирајте со вашиот администратор. Својства за оваа услуга за информации мора да бидат дефинирани пред да се користи

This problem may appear when the pst file that you are trying to import has the format of Outlook 2003 version. Outlook pst files of version 2003 are using the Unicode format which is support multilingual data. На претходната верзија на Outlook pst датотеки не се користи Unicode и не поддржуваат повеќејазична податоци.

Краток Опис

To import a pst file from Outlook 2003 into an earlier version of Outlook or convert pst to 97-2002 and resolve this issue, може да се извршат следниве чекори:

 1. Ја зачувате датотеката на изворниот код (Outlook 2003 personal folders file) as an Outlook 97-2002 Personal Folders File
 2. Export the pst file of format Outlook 2003 to the new pst file that is compatible with an earlier versions of Outlook
 3. Увоз на нови (зачувани) pst датотека во претходната верзија на Outlook.

Чекори за Извоз на PST Порано Формат

To save a PST file from Outlook 2003, convert it to the Outlook 97-2002 Personal Folders File format and export pst file to the compatible format of earlier version of Outlook, следете ги овие чекори:

 1. In Outlook 2003, кликнете на menu (мени) Датотека, потоа кликнете на Нови, и потоа кликнете Outlook Датотека Со Податоци
 2. Во Новиот Outlook Датотека Со Податоци дијалог, изберете Outlook 97-2002 Personal Folders File (*.pst) опција и кликнете ОК
 3. Во Да креирате или да го Отворите Outlook Датотека со Податоци дијалог, напишете име за нови pst фајлот и да го зачувате новиот pst датотека на хард диск
 4. Кликнете ОК за да го затворите Се Создаде Microsoft Лични Папки дијалог

  Новиот Personal Folders item should appear in the Navigation Pane of Outlook 2003

 5. Select the new Personal Folders во Navigation Pane и кликнете Датотека мени, потоа да го изберете Import and Export
 6. Choose Import from another program or file опција и кликнете Следна
 7. Choose Personal Folder File (.pst), и потоа кликнете Следна
 8. Кликнете Пребарувате and select the pst file which you want to export to an earlier version of Outlook and click Отворете, потоа кликнете на Следна
 9. Под Select the folder to import from, кликнете Personal Folders
 10. Одберете го Include subfolders option in the check box
 11. Click to the pst file that was saved in step 3 in the Import items into the same folder in box then click Заврши
 12. Кликнете ОК when you receive the following message:

  Вие сте увезување на податоци на локација што не целосна поддршка за Unicode. За да се избегне губење на повеќејазични податоци, препорачливо е да изберете локација која поддржува Уникод, како што се Microsoft Office Outlook Лична Папки Датотека.Кликнете на OK за да се продолжи со одбраната локација.

Чекори за Увоз на нови pst во претходната верзија на Outlook

Сега можете да ги увезете pst зачувани во претходната верзија на Outlook на Outlook на претходната верзија.

 1. Во претходната верзија на Microsoft Outlook, отворете Датотека menu (мени) и изберете Import and Export објектот
 2. Кликнете Import from another program or file, и кликнете Следна
 3. Одберете Personal Folder File (.pst) опција, потоа кликнете на Следна
 4. Кликнете Пребарувате и лоцирање, then open the pst file which was saved from Outlook 2003, потоа кликнете на Следна
 5. Кликнете Personal Folders под Select the folder to import from
 6. Одберете го Include subfolders проверете кутија опција
 7. Во Внесете објекти во исто folder во кутија, кликнете на pst датотека што сте увоз
 8. Кликнете Заврши

Сега можете да започнете со користење на PST предмети, организирање на нив, се движат, избриши итн. Ако имате директориум структура, со што се зачувани eml или msg датотеки кои сакате да ги увоз на Outlook како папки структура и да конвертирате eml да Outlook или msg да Outlook, можете да почнете да го користите Outlook Увоз на Волшебникот. Како да се користи на eml да pst увоз алатка е опишана на нашите инструкции страница и често поставувани прашања страница.

Outlook Увоз На Волшебникот е софтверска алатка, која е развиена за увоз на eml датотеки архива на Outlook одржување на структура на директориуми. Eml увоз софтвер комунални работи како eml2pst конвертор, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ви помогнат во случај ако сакате да се стави директориум структура на eml датотеки во Outlook.

 ;