Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да го користите Outlook Увоз на Волшебникот за да го смените вашиот e-mail клиент на MS Outlook.

Како можам да креирате копија на директориумите на мојот Хард Диск во MS Outlook? Имам многу архивирано EML пораки од Outlook Express, како да ги конвертирате во Outlook? Како да се движи мојот EML и MSG датотеки во MS Outlook зачувување на папки структура? Имам mail пораки во eml формат и посакувам да го прочитате во pst формат. Како да се увоз EML датотеки во Outlook додека задржување на папка структура,.

Имам еден куп MSG датотеките зачувани на мојот хард диск, како да се стави ги врати во MS Outlook?
Како да се напушти стариот e-mail cient за Microsoft Outlook?

Outlook Увоз На Волшебникот е алатка која е развиена за увоз на индивидуалните eml и msg датотеки во MS Outlook зачувување на структурата на папки складирани на хард диск или на друг медиуми. На увоз eml софтверот работи како што се eml да pst конвертор, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook. Outlook Увоз на Волшебникот ќе ви помогнат во случај ако сакате да ја смените вашата е-мејл клиент од Outlook Express до MS Outlook.

Се создаде EML датотеки копија од Outlook Express

Изберете или да креирате директориумот на вашиот хард диск за чување на копија на-пошта во Outlook Express датотеки (EML), креирате копија на папките структура во Outlook Express, зачувај Outlook Express пораки бекап.

За да креирате резервна копија папка можете да го направите следново:

 1. Работи на Windows Explorer
 2. Изберете го дискот што сакате да ја користите (диск писмо C: за нашиот пример)
 3. Десен-клик на било празна површина на отворен диск
 4. Кликнете Нови, и потоа кликнете Папка
 5. Тип OEBackup (за примерокот) за името на папката, и потоа притиснете на ВНЕСЕТЕ

Креирате копија на папките структура во Outlook Express:

 1. Почнете Outlook Express
 2. Проширување на структурата на под-папки
 3. Се создаде истата папки и под-папки на вашиот harddrive (под OEBackup папка) како и во Outlook Express дрво

Се создаде копија од e-mail на вашиот хард диск:

 1. Отворете го Outlook Express прозорец
 2. Изберете го првиот папка што ги содржи e-mail пораки (Сандаче за примерокот)
 3. Одберете сите пораки (можете да го стори тоа со притискање на Ctrl+комбинација)
 4. Со користење на глувчето (левото копче) повлечете избор на Windows Explorer, и точка на курсорот на глувчето за да ја копирате на OE папка (Inbox директориум за примерокот) потоа отпуштете го копчето од глувчето. Тоа ќе копирајте ги одбраните Outlook Express пораки од EML датотеки во одбраниот именик.
 5. Повторете оние чекори за секој Outlook Express папката што сакате да направите резервна копија.

Увоз на резервни директориум и зачувани EML пораки на Outlook

Можете да направите резервна копија на Outlook Express пораки од време на време, потоа можете да го одберете backup директориум за Outlook Увоз Волшебникот за увоз на резервни структура на пораки и папки во MS Outlook.

 1. Се кандидира на Outlook Увоз На Волшебникот
 2. Избере Извор папка (OEBackup за примерокот)
 3. Притиснете Следна копче
 4. Изберете e-mail датотеките да бидат увезени или се промени ништо и притиснете Следна
 5. Конфигурирање на опции и филтри за Outlook увоз на постапката
 6. Одберете го Дестинација Outlook папка или PST датотека
 7. Притиснете Започнете копчето и да чекаат за крајот на увоз на

Outlook Увоз на Волшебникот служи како eml да pst конвертор да претвори eml на outlook, претвори eml да pst и да увоз eml да oulook и eml да pst. Можете да најдете илустриран настава во посебни Како да се користи настава страница. На Outlook Увоз На Волшебникот е наменета да се направи EML и MSG да Outlook увоз брзо и лесно. Овој примерок ја опишува внесување на архивираните пораки од Outlook Express, но работата е иста за повеќето e-mail клиент софтверот. Outlook Увоз на Волшебникот може да се користи за да се увоз EML датотеки обнови од страна на трети лица софтвер.

 ;