Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Why is the “;Exporting Options”; група од подесувања потребни?

This article explains the purpose of the “;Извоз Опции; група на опции во Извозот Wizard, и дава примери за тоа како да ги применуваат.

You can view additional settings for Outlook Export Wizard by clicking the button labeled “;Опции;; на првата страница од волшебникот за. Како и во Outlook Увоз На Волшебникот себе, all of the program’;s options are divided into groups for the sake of layout. We will be looking at “;Извоз Опции;, кој ќе биде важно кога ќе извоз на пораките користење на програмата, како и со примери за нивна примена и во случаи кога тие треба да се користат (стандардна состојба на прилагодувањата е во заграда).

  • ;Export MSG files as RFC 822 text eml format; (забрането само ако Autodetect опција е вклучено). Оваа функција овозможува заштеда на Outlook пораки со MSG продолжување with RFC 822 EML “;insides”;, како што се користи во EML на Outlook Express пораки. Овие датотеки не се поврзани со оригиналниот MSG Outlook формат, не може да се отвори во Outlook, и се само EML датотеки со смени на наставката на датотеката. Некои алтернативни mail клиенти (како што се Лилјакот) се во можност да работат со такви псевдо-MSG датотеки. Затоа, откако ќе увоз на пораки, ако видите пораките се прикажува неточно во вашиот mail клиент, ние препорачуваме да ги искористат предностите на оваа функција: прв екстракт од Outlook пораките .eml формат, но со MSG продолжување, и потоа обидете се да ги увоз повторно.
  • ;Да креирате потпапки структура на датотечниот систем; (от). Оваа опција е одговорен за зачувување на PST датотека структура кога ќе извоз на пораките. Кога от, опција значи дека PST датотека структура ќе биде зачувана како Windows директориумот дрво (со посебен директориум за секоја од директориуми во Outlook), исполнет со извлечена датотеки за e-mail, контакти, календарски настани и други Outlook податоци во user-одреден формат. Ако оваа опција е исклучен, на програмата ќе екстракт од Outlook сите податоци во дадената Windows директориумот како една низа, без земање предвид на subdirectories.
  • ;Имајте на Outlook објект креирање датум за зачувани датотеки; (исклучен). Секој Outlook PST објект има создавањето времето печат но на датотечниот систем се означува секоја датотека со денес датумот кога Outlook Извоз Wizard заштедува извезени PST објект до датотеки. Тоа може да биде незгодно ако сакате да се организира извезуваат предмети Outlook по датум. Оваа опција за цел да помогне со датотеки на временски жиг. Ако опција се овозможи извоз на алатката ќе се обиде да го промени датум-време печат на секој извезуваат датотека да биде еднаков на датум и време на Outlook објект создавање.
  • ;Изберете извор Outlook Профил за извоз на; (исклучен). Ако оваа опција е оневозможена, тогаш кога ќе екстракт од PST Outlook податоци, прилагодувањата за тековната e-mail профил ќе бидат користени. Кога е вклучена, по извоз процесот е започнат корисникот ќе видите дијалогот за избирање на Outlook профил. Конфигурација и Outlook профил-related items are set in the “;Mail”; and “;Control Panel”; прилагодувања (Windows XP). Функцијата за избор на Outlook профил е исклучително корисни кога се обидуваат да се извоз на пораките на PC со повеќе кориснички сметки.
  • ;Командната линија за да го изберете извор Папка Outlook; (оневозможи). На Outlook Извоз Волшебникот започнете да пребарувате за Предмети Outlook од папка на PST датотека. Но, можете да ја овозможите оваа специјална опција за кои овозможуваат програмата да ги поттикне извор папката која треба да се користи како почеток папка на извоз структура. For example –; ако сакате да се зачувај Outlook пораки зачувани под Inbox папката и под-папки во внатрешноста, можете да ги собереш на Inbox и Извозот Волшебникот ќе ги спаси само избраната папка и неговата структура содржина.
 ;