Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Какви Се Разликите Помеѓу Режимите Да Извезува Пораки Во Outlook Извоз Wizard?

Оваа статија опишува начинот дека Outlook Извоз Волшебник е да извоз пораки од MS Outlook PST датотеки, како и објаснување на ситуации во кои на различни начини, треба да се користат.

По Outlook Извоз Wizard [ преземете ] се испорачува, на првата страница од волшебникот ќе побара од вас да изберат еден од двата начини да се извоз пораки: на стандардно PST датотеката режим, или надворешни PST датотеки кои не се уредила директно на MS Outlook.

;Use Outlook User Profile”; режим: извоз пораки од стандардно PST датотека

Се извлече пораки од стандардно Outlook профил на корисникот и да ги зачувате истите во повеќе формати на датотеки.

Овој режим автоматски ја одредува локацијата на .pst датотека, овозможувајќи ви да ја извоз Outlook e-mail директно. Вие не треба рачно да го одредите патека за вашите Лични Папки датотека, како што на програмата независно пристапи главната PST датотека. Корисникот треба само да го изберете форматот за добиената (извлечена) порака датотеки и directory за да ги зачувате во. ;Use Outlook User Profile”; на чекање е идеален за корисници кои користат еден Outlook профил и само една Лична Папки датотека. Имајте на ум дека ако стандардно PST на датотеката има PST лозинка заштита, тогаш ќе треба да ја внесете лозинката во дијалог прозорецот кој ќе се појави откако ќе почнат да се извоз пораки со користење на волшебник.

;Select External PST file”; режим: извоз пораки од надворешен PST датотека

Пренос на пораки од PST датотека и да ги зачувате како додадени фајлови од различни формати.

Многу корисници преферираат да го користат Лични Папки датотеки да се организираат нивните дописи (со една PST датотека, за пример, за нивните лични e-mail и посебна еден за нивната работа mail) или едноставно да се направи PST бекап датотеки да го гарантира интегритетот на нивната mail. Во овој случај, на .pst датотеки се обично се чуваат во посебен директориум на хард дискот или на отстранлив диск. Да се извлече пораки од надворешни PST датотека, треба да се кука до вашите Лични Папки датотека на MS Outlook. Со Outlook Извоз Wizard, сепак, you can perform this task without using your mail client. After launching the wizard, simply choose “;Select External PST file”; mode and use the “;Source PST file”; dialog window to select the file from which you wish to извоз пораки. If the file has PST лозинка заштита, before beginning the export process make sure that the password has been entered in the appropriate field (if the PST file is not encrypted, then leave the Password field blank).

Regardless of the mode chosen, Outlook Export Wizard can be used to извоз Outlook emails instead of the standard “;Save as…; дијалог, бидејќи комунални нуди повеќе флексибилни можности за зачувување на e-mail, благодарение на својата широк спектар на поддржани формати на датотеки и серија за обработка функции.

 ;