Извоз на e-mail од Apple Mail и увоз на MS Outlook

25 октомври, 2012 Atie Uhan

Статија опишува како да извоз e-mail од Apple пошта, да ги зачувате да се разделиме .eml, .emlx додадени фајлови или .сандаче поштенски сандачиња и како да се спаси увоз e-mail од Јаболко пошта на Outlook Мајкрософт.

Ако сакате да се пренос на пошта од Apple Mail. App во Microsoft Outlook, тогаш прво треба да го спаси e-mail како посебни датотеки на .emlx формат (или .eml додадени фајлови:). Речиси сите e-mail клиенти треба поддршка на таа функција, па Јаболко пошта can…;
По правило Пошта за Mac OS X продавници пораки во посебни датотеки на .elmx формат наместо на еден сандаче .сандаче датотека. Сепак Mac пошта исто така може да се создаде .сандаче датотеки со извезени пораки. Така, како за увоз на пораките од Јаболко пошта во Outlook?

Постојат две сценарија:

Секој сценарио може да се користат одделно. Првиот може да се изврши побрзо тогаш втората.

Да се ​​спаси Mac пошта пораки, како. Сандаче-датотека можете да го направите следново:

  1. Изберете e-mail пораки што сакате да го зачувате во досието на .сандаче формат
    (можете да го користите Команда А за извоз на целата папка)
  2. Оди на Датотека мени и изберете Save As…; менито
  3. Внесете го името на датотеката за вашиот .сандаче датотека
    (стандардно фајлот е предмет на првата порака, but this doesn’;t mean that you should save each message individually)
  4. Изберете го целниот место, каде што сакате да ја зачувате .сандаче датотека
  5. Изберете формат: Суровини порака Извор потоа Зачувај

Резултатот ќе биде зачувана како датотека на .сандаче формат, содржи MIME прикачувања.

Статија опишува како да извезува e-mail од Apple пошта, спаси ги разделат. eml, .emlx фајлови или. сандаче поштенски сандачиња и како да увоз зачувана e-mail од Apple пошта на Microsoft Outlook.

Коментарите се затворени.
ВП Socializer Aakash Веб