The smartest, most effective solutions for Importing, Exporting and Recovering all of your Outlook mail data.

Како за увоз на датотека од било кој формат во прилог на Outlook?

Научете како Outlook Увоз волшебникот може да ви помогне во конвертирање на сет на додадени фајлови на вашиот компјутер во додатоци Outlook, со што стана погодно Outlook резервната алатка и да ги задржите вашите често користените датотеки во пошта папка на вашиот избор. Увоз волшебникот Outlook лесно можете да префрлувате датотеки спаси од Excel за да Outlook или од Збор во Outlook, дури и PDF во Outlook или било која друга.

прилози отсекогаш биле дел од соодветните е-мејл пораки. Може да се каже само ако има некој прилог во порака со барање на мала икона на хартија клип до самото име, кои го направија пребарување за одредена приврзаност одземаат многу време и збунувачки. Сепак, постојат многу ситуации каде способност брзо да се лоцираат, се отвори или да го проследите одредена приврзаност ќе дојде во многу корисна. на пример,, Ако имате многу на стандардни обрасци на документи или ценовници што ги испраќате до повеќе примачи, на редовна основа, можеби ќе сакате сите да бидат физички лоцирани во една од вашите папки Outlook за олеснување на пристапот и комуникации. Вие исто така може сакаат вашиот често се користат документи треба да се чуваат во датотека PST и евентуално да биде заштитена со лозинка, заедно со вашите контакти и кореспонденција. Сето ова може да се направи за да одреден степен користење надвор од-the-box функционалност Outlook, Но, ако сте во потрага за една навистина елегантно решение за овој проблем, треба Outlook Увоз волшебникот.

Одбрана опција овозможува увоз додадени фајлови од било кој тип на Outlook.

Outlook Увоз волшебникот ќе ви помогне да го претворат секоја датотека (Excel, збор, PDF итн) на вашиот компјутер во една прилог на Outlook

Outlook Увоз волшебникот ви овозможува да изберете било која датотека (збор, Excel, PDF или било кој друг) на вашиот хард диск и лесно да го претворите во еден прилог во Outlook. Датотеката не може да биде дел од секоја порака, но ќе бидат прикажани во листата на пораки како самостоен елемент. очигледно, може да се конвертира целиот папки на Excel, Збор или други фајлови на вашиот хард диск и да се нивните копии во форма на додатоци Outlook кои живеат во посебни папки на вашиот Microsoft Outlook. Ова е многу погодно за организирање на архиви на доверливи документи во една заштитена и сигурна PST датотека, создавање на Outlook копија на документи или, едноставно, за создавање на лесен-за-пристап складиштето на често користени документи во вашиот Outlook, со што се гарантира дека сеуште ќе имаат брз пристап до нив, без разлика каде и да одите со вашиот лаптоп.

Користете го вашиот папки Outlook за чување често се користат додатоци Outlook

Како и повеќето други работи во Outlook Увоз волшебникот, задачата на конвертирање на фајлови (Збор во Outlook, Excel за да Outlook, PDF во Outlook) во додатоци Outlook is a snap –; ти можеш приврзаност увоз податоци со помош на неколку кликнувања со глувчето. Процесот е многу едноставен и се состои од следниве чекори:

 1. Да изврши Outlook Увоз волшебникот со кликнување на неговото име во менито програми или со кликнување на кратенка на вашиот десктоп.
 2. Наведете ја папката што ги содржи датотеките што сакате да се создаде Outlook резервнатаод. Да го стори тоа, either type the path to the folder manually or use the standard Windows dialog that can be opened by clicking a button to the right of the “;Source Folder”; Поле.
 3. Check the “;Find files of any type”; опција да се направи програма вклучуваат датотеки на било кој вид во изборот на увоз.
 4. Чекај за програма за скенирање на избраната папка и да го покаже листа на датотеки успеа да се најде. You can click “;Abort”; at any moment to stop the search process or uncheck the files you don’;t need to import once the search is over. Откако ќе се направи, click “;Next”; да се продолжи кон следниот чекор.
 5. На екранот со опциите за увоз, Остави се непроменети. Речиси сите од овие опции се наменети за е-пораки и нема да влијае на прилог на Outlook процесот на увоз. Ти можеш, сепак, големина на употреба- и датум базирани филтри за да го стесните вашиот избор.
 6. Следниот чекор на Outlook резервната Волшебникот ви овозможува да изберете локација за дестинација за увезената додатоци Outlook. Ти можеш приврзаност увоз податоци во еден од трите начини:
  1) додадете податоци за постоечки PST датотека,
  2) додадете податоци за чување на податоци Outlook стандардно,
  3) додадете податоци за новиот PST датотека.
  Откако ќе се направи, click the “;Finish”; копче. Неколку секунди подоцна, Outlook Увоз на Волшебникот ќе се прикаже прозорецот со листа на вашите папки Outlook (if you selected the “;Use default Outlook storage”; опција порано). Make your selection and click “;OK”; да се започне самиот процес на увоз. Со ова завршува прилог на Outlook постапката конверзија.
 7. Програмата ќе приврзаност увоз податоци и да покаже најавите на работењето реализација се врши во текот на тековната сесија увоз.

Сликата покажува како увезени датотеки ќе бидат прикажани во MS Outlook.

Откако процедурата за конверзија е завршена, можете да почнете со вашиот Outlook да видите кои датотеки ќе се увезува во соодветните папки. Тие сега можат да се третираат на ист начин да управувате со сите други предмети во Outlook.

 ;