Пренесување на EML Пораки во PST Лозинка заштитени датотеката за Microsoft Outlook

11 септември, 2012 Atie Uhan

Оваа статија опишува како да се постави на МСП Outlook PST лозинка и функции во рамките на Outlook Увоз Волшебник за работа со PST лозинка-заштитени фајлови.

Како можам да го поставите на МСП Outlook PST лозинка?

Наједноставниот начин за заштита на вашите лични податоци (пошта, контакти, белешки) зачувани во MS Outlook Лична Папки датотека е да се постави Outlook PST лозинка. За извршување на оваа задача, launch Microsoft Outlook and choose the “;Датотека со податоци за управување со; команда во Менито File. On the “;Датотеки со податоци; јазиче, choose the PST file which you wish to set an access password for and click on “;Settings.”; After clicking on the “;Change password”; копчето, внесете ја Вашата стара лозинка (ако не беше лозинка претходно тогаш оставете го ова поле празно), својата нова лозинка и да ја внесете повторно за верификација. Дополнително, Лозинката може да бидат снимени на компјутер со цел да не го внесете во секое време кога пристапуваат на датотеката PST: да го стори тоа, check the “;Зачувај ова лозинка во вашата лозинка листа; синхронизирајте (оваа опција не е препорачливо особено ако повеќе корисници имаат пристап до оваа корисничка сметка).

EML увоз на пораки во заштитени со лозинка PST датотека со помош на Outlook Увоз Волшебник PST алатка.

Outlook Увоз Волшебник може да се пофали механизам за MSG и EML увоз на пораки во заштитени со лозинка PST датотека. Така, при обид да пренесе e-mail пораки во стандардно но заштитени со лозинка Лична Папки датотека (;Стандардно Outlook складирање; на владата), на програмата ќе побара од вас да влезат во PST лозинка, кои се потребни за да започнете на MS Outlook увоз процес за пораки. Ако сте ја одбрале PST увоз на пораки во посебен. PST датотека (;Сираче PST датотека; на владата), оној кој е заштитен со PST лозинка, потоа лозинката треба да биде внесено во самата програма пред обработка почнува, in the “;Лозинка; областа на првата страница на волшебник.

Имајте во предвид дека Outlook Увоз Волшебник алатка за заштитени со лозинка Лична Папки фајлови секогаш се бара да внесете ја вашата лозинка. Outlook Увоз Волшебникот не е способен за PST наплата на лозинка или напукнување MS Outlook. pst датотеките! Не ја изгуби својата PST лозинка и да го зачувате на безбедно место. Ако лозинка за да се на. PST датотека е изгубена, ќе треба да користат специјални алатки за PST наплата на лозинка.

Коментарите се затворени.
ВП Socializer Aakash Веб