The smartest, most effective solutions for Importing, Exporting and Recovering all of your Outlook mail data.

Како да конвертирате визит карта во Outlook користите Outlook Увоз волшебникот?

Научете како Увоз волшебникот Outlook може да се користи за VCF во Outlook конверзија и како може да се увоз vCard датотеки со контакти од други програми за Microsoft Outlook. ова практично VCF конвертор ќе ја пренесе на сите ваши контакти во секунди.

Зошто и вие ќе треба да увоз визит карта во Outlook целосно?

Картичката е универзално прифатени формат за електронски бизнис картички се користи од страна на илјадници апликации, големи и мали, за чување и размена на контакти и други податоци. Овие датотеки може лесно да се прикачи на пораки, испратени преку застапник IM или да се пренесува на друг начин буквално во секунди, благодарение на компактните димензии. Типичен * .vcf датотеки може да содржат имиња, адреси, телефонски броеви, пораки, IM детали, URL’;s, логоа, слики, аудио снимки и други елементи кои може да се користи за да се опише лицето или компанијата. Форматот на визит карта е исто така често се користи на мобилни телефони за размена на контакти помеѓу уредите.

Овој формат е често се користи од апликациите наместо CSV што е помалку разновиден и функционална. Ако мигрираат од Lotus Notes кон Outlook или со користење на визит карта формат за пренос на контакти од Outlook Express во Outlook, може да се постигне оваа задача многу полесно користење на Outlook Увоз волшебникот и користење на своите визит карта во Outlook способности конверзија. Процесот на увозот со извоз е многу едноставен и очигледен, so you won’;t need much time to get the job done and will not need any special skills or previous VCF во Outlook искуство конверзија. Едноставно следете ги инструкциите на екранот и кликнете на вашиот пат до крајниот чекор од волшебникот.

Како да Увоз на Волшебникот може да ви помогне увоз визит карта со само неколку кликнувања со глувчето

Најпрво, бидете сигурни дека контактите во апликацијата извор имаат сите потребни полиња се пополнети и обично се подготвени за визит карта во Outlook конверзија. Овој процес е многу едноставна и се состои од следниве чекори:

 1. Да изврши Outlook Увоз волшебникот со кликнување на неговото име во менито програми или со кликнување на кратенка на вашиот десктоп.
 2. Наведете ја папката на програмата треба да се погледне за * .vcf датотеки во. Да го стори тоа, било кој тип на патека до папката рачно или се користи стандардната дијалог Windows, кои може да се отвори со кликнување на копчето на десно од ;Source Folder”; Поле.
 3. Check the “;Најди VCF датотеки; единствената опција за да се исклучат други типови на датотеки од листата.
 4. Чекај за програма за скенирање на избраниот диск. Доколку е пронајдена датотека, it will be shown on the screen immediately and you will be able to terminate the search process by clicking “;Прекини;.
 5. Откако пребарување е над, одберете или деселектирате додадени фајлови: сакате да го внесете со проверка на кутии од спротивната страна на соодветните имиња на датотеки.
 6. На екранот со опциите за увоз, напушти сето она што е. Овие опции се наменети за е-пораки и нема да влијае на VCF во Outlook имплементацијата на процесот.
 7. Следниот чекор на VCF конвертор Ви овозможува да изберете локација за дестинација за увезените контакти. Ти можеш увоз визит карта податоци во еден од трите уред начини:
  1) додадете податоци за постоечки PST датотека, 2) додадете податоци за чување на податоци Outlook стандардно, 3) додадете податоци за новиот PST датотека.
  Откако ќе се направи, click “;почеток; на увозни визит карта во Outlook.
 8. Програмата ќе увоз визит карта податоци и да покаже најавите на работењето конверзија.

Како што гледате, Outlook Увоз волшебникот е удобен и лесен-за-користење VCF конвертор кои ќе ви помогнат да пренесувате контакти зачувани во форматот vCard * .vcf да Outlook и ќе бидете сигурни дека секое поле е претворена правилно.

Научете како Outlook Увоз волшебникот може да се користи за VCF да Outlook конверзија и како можете да увоз визит карта датотеки со контакти од други програми за Microsoft Outlook. Ова практично VCF конвертор ќе ја пренесе на сите ваши контакти во секунди.

 ;