Како да конвертирате датотеки во MSG EML формат и увоз EML датотеки во Outlook Express

26 октомври, 2012 Atie Uhan

Мајкрософт Outlook Express може да работи со датотеки на EML формат, на Outlook MSG формат не е компатибилен. Така MSG датотеки не може да бидат прифатени од страна Outlook Express. Но, со помош на Outlook Увоз Волшебник можете да конвертирате датотеки во MSG EML формат а потоа увоз EML пораки во Outlook Express.

Со помош на Outlook Увоз Волшебникот можете да:

 • (А) Конвертирате вашите MSG датотеки на EML формат
 • (Б) Увоз EML датотеки во Outlook Express

Како да конвертирате датотеки во MSG EML формат:

Ве молиме имајте предвид дека ако немаат инсталиран MS Outlook, што треба преземете и инсталирате на Microsoft CDO како што е опишано во тој член. Ако имате инсталирано MS Outlook можете да го прескокнете инсталација CDO.
(А) MSG да EML конверзија:
 1. Преземете Outlook Увоз Волшебник и го инсталирате:
  http://www.outlookimport.com/downloads/oiwsetup.exe
 2. Стартувај Outlook Увоз Волшебник
 3. At the first wizard page select the “;Претвори EML и MSG датотеки:; опција
 4. Во листата подолу ја оваа опција, please select the “;EML –; Outlook Express (RFC822); вредност
 5. ;Притиснете го копчето Копчето
 6. At the second page of wizard press the “;Прелистајте; копчето
 7. Изберете коренот (високо ниво) папката каде што е вашиот MSG датотеки се чуваат
 8. Disable the “;Најди EML датотеки; опција
 9. Притиснете го копчето Следна копчето
 10. На програмата ќе ги најдете сите MSG датотеки in th selected folder and it’;s sub-folders
 11. Притиснете го копчето СТАРТ копчето и да чекаат до имплементацијата ќе биде завршена

Ќе најдете тогаш датотеките конвертира во EML формат во близина на изворот MSG датотеки. Тие ќе бидат зачувани во истиот директориум каде што извор MSG датотеки се чуваат.

(Б) Eml на Outlook Express увоз:
Сега можете да изберете eml датотеки и повлечете ги од Outlook Express папка (користење drag-n-drop операција).

Microsoft Outlook Express може да работи со датотеки на EML формат, на Outlook MSG формат не е компатибилен. Значи MSG датотеки не може да биде прифатена од Outlook Express. Но, со помош на Outlook Увоз волшебникот можете да конвертирате MSG датотеки во EML формат, а потоа увоз EML пораки во Outlook Express.

Коментарите се затворени.
ВП Socializer Aakash Веб