Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Како да конвертирате датотеки на EML да MSG формат?

Новата функција која ви овозможува да ги конвертирате повеќе е-пошта датотеки во различни формати беше додадена на Outlook Увоз на Волшебникот. Па можете да го користите најбрз и практично решение. Прочитајте како да го конвертирате повеќе фајлови: EML да MSG формат со помош на Outlook Увоз на Волшебникот.

Стариот метод е што е опишано подолу.

EML (RFC822 во согласност формат) датотеката може да биде лесно да се претвори MSG (Се користи од страна на Microsoft Office Outlook) користење на Outlook Увоз На Волшебникот и MS Outlook. EML е стандарден e-mail extension за Mozilla Thunderbird и Windows Mail на Microsoft Outlook Express. Eml датотека може да содржи е-пошта, како и додатоци. EML датотека форматирање е сличен со HTML/XML. The Outlook Import Wizard will help you in case if you wish to import individual eml messages from Thunderbird to MS Outlook. Outlook Увоз На Волшебникот is a tool which was intended to transfer eml files into PST Outlook storage preserving the structure of directories. The eml importing software tool serves as eml to outlook converter, лесно трансфер eml датотеки во Microsoft Outlook.

To convert the EML file to MSG you can do the following:

If you wish to convert the amount of EML files preserving the structure of folders, you should organize EML files according to folders structure.

Увоз EML датотеки во MS Outlook (eml да Outlook)

1. Даунлоадирајте ја најновата верзија на Outlook Увоз на Волшебникот, инсталирајте и регистрирај се
2. Стартувај Outlook Увоз на Волшебникот софтвер
3. Одберете Outlook складирање кој ќе продавницата структурата на папки и пораки
4. Изберете папка за папките структура содржи EML датотеки.

Outlook Увоз на Волшебникот ќе пребарување EML датотеки во избраната директориум структура и приказ на листа на EML датотеки и целосна патека. Во оваа фаза ќе е во можност да филтер некои датотеки.

5. Се кандидира на EML Увоз и чекаат крајот на операција.

Сега, Outlook ги зачувува увезени eml датотеки во мајчин MSG формат така што може да извезува пораки да MSG датотеки

Извезува пораки од Outlook да се одделат MSG датотеки

6. Работи на Windows Explorer и да се создаде папката за да ги зачувувате MSG датотеки
7. Стартување на MS Outlook и да отворите папка која беше избрана како целна
8. Одберете износот на пораките што сакате да го зачувате како MSG датотеки
9. Влечете го за избирање на папка во Windows Explorer

Можете да ја користите drag-and-drop функција на извоз на другите e-mail items from Outlook да MSG датотеки. More information about drag-and-drop function you can find in “;Како да увоз на eml датотеки во Outlook Express; член. За Outlook Express корисници препорачуваме да промена на e-mail клиент на MS Outlook.

За да дознаете повеќе, ве молиме погледнете ги нашите Често Поставувани Прашања.

Статија опишува како да го користите Outlook Увоз на Волшебникот за да се претвори EML датотеки на мајчин MSG формат на MS Outlook

 ;