The smartest, most effective solutions for Importing, Exporting and Recovering all of your Outlook mail data.

Користење на серија на владата за Outlook e-mail увоз

Како да внесуваат Е-датотеки од различни папки во еден PST датотека?

Постојат голем број на корисници во нашата корпоративна мрежа и сите тие имаат различни е-мејл клиенти да ги чувате пораките: Windows Mail, Mac пошта и други. Јас сум администратор на системот и јас треба да се соберат и резервната пораки на сите наши корисници компанијата. Дали е тоа можно да се автоматизира EML, EMLX и MSG датотеки увоз на различни корисници од различни локации во една локална мрежа PST датотека?

Оваа операција е можно со серија на владата. You’;ll spend some time on make a batch list and will have the opportunity to execute a серија работа секој пат кога ќе треба.

За увоз на пораки се чуваат во различни папки во еден PST датотека, сторете го следново:

 1. Да изврши Outlook Увоз волшебникот.
 2. Click “;серија на владата; на првата страница од Волшебникот увозник.
 3. Click “;Погледни ги; и одберете една од папките што продавници е-мејл датотеки. Можете да наведете фолдер највисоко ниво, сите папки ќе бидат увезени во согласност со нивната структура.
 4. Програмата автоматски ќе пополните името на излезната датотека, преименувате излез PST датотека ако е потребно.
 5. Enable the option “;име фикс датотека; за да се избегне понатамошни промени на излез PST име на датотека.
 6. Click the “;Додај; копче за да додадете избраните вредности во листата на серија за обработка на.
 7. Повторете ги чекорите #3 и #6 онолку пати колку што е потребно да се пополни листа на серијата.
 8. Save the batch list file for future use by clicking the “;Зачувај; копче.
 9. Press the “;опции; копчето и конфигурирање на потребните опции.
 10. Click the “;започнете Batch; копчето и да чекаат до крајот на серија за обработка на.
 11. За да се вратите во нормалниот режим, use the “;Излез серија на владата; копчето на дното панел.

Ве молиме имајте во предвид дека повеќето од валидација проверки се исклучени во режимот на серијата. Вие треба да бидете сигурни дека избраните папки се достапни за читање, дека има доволно простор за да се создаде и да додадете на PST датотека, итн.

Како да внесуваат порака датотеки од различни папки на различни PST додадени фајлови:?

Ако сакате да ја внесете e-mail додадени фајлови: да различни PST додадени фајлови:, мора да наведете име на лицето излез PST датотека за секоја линија на листа на серијата.

За увоз на пораките од различни папки во различни PST додадени фајлови:, направете го следново:

 1. Да изврши Outlook Увоз волшебникот.
 2. Click the “;серија на владата; копчето на првата страница на алатката увозник.
 3. Click the “;Погледни ги; на копчево и изберете една од папките кои чување на е-мејл датотеки.
 4. Програмата автоматски ќе го извести излез PST име на датотека, преименувате излез PST датотека ако е потребно.
 5. Click the “;Додај; копче за да додадете избраните вредности во листата на серијата за сериска обработка.
 6. Повторете ги чекорите #3, #4 и #5 онолку пати колку што е потребно за да се доверат листа на серијата.
 7. Save the batch job file for future use by clicking “;Зачувај; копче.
 8. Press the “;опции; копчето и конфигурирање на потребните опции.
 9. Click the “;започнете Batch; копчето и да чекаат до работата на владата на серијата ќе биде завршен.

На програмата ќе ве информира за успешно завршување на обработка на серијата. Може да се комбинираат два начини опишани заедно. Имајте на ум дека ако наведете имињата на постојните PST додадени фајлови:, тие ќе бидат додадени секој пат кога ќе ја стартувате на владата на серијата. Имињата на PST датотека може да се коригира директно во листата на серијата, само кликнете на спорот и да ја менувате излез PST име на датотека. Не заборавајте да го зачувате листата серија откако ќе се смени.

Како можам да брзо да ја отворам датотеката со листа серија?

Зачуваните Серија датотека со листа брзо може да се отвори и се користат во Увоз волшебникот Outlook со двоен клик. На програмата ќе се изврши, тоа ќе ја отвори избраната листа серија датотека и да одат во серија на владата. You can immediately press the “;започнете Batch; button to run a batch job.

Can I edit the batch list outside of the program?

Batch list has a plain text format with the one type of delimiter (the equal sign), so you can easily edit the batch list file in any text editor. Each line of the batch list file should consist of the values of извор папка и Output File separated by equal (=) sign.

Режим на серијата е достапна само во софтверски верзии лиценцирани како веб-сајт или претпријатија.

 ;