Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

What are the “;Attachments”; and “;File Size”; групи на прилагодувања за? Како можам да се извлече прилози од Outlook PST фајлот?

Below is a description of the “;Attachments”; and “;File Size”; групи на опции во Outlook Извоз Волшебникот за кога ќе сакате да филтер е-пошта со приврзок датотеки, екстракт прилози, и да го поставите големината лимити за пораки ќе се екстракт од Outlook.

Зошто екстракт прилози и поврзани со e-mail пораки од Outlook Лична Папки датотеки?

Тоа може да биде корисна за да екстракт прилози или пораките со прилози од Outlook за следниве причини:

 • да намалување на PST фајл големина;
 • to sort your messages by “;е-пошта со приврзок; vs. ;e-mail без прилогот;
 • да зачувувате прилози и е-пошта со приврзок датотеки на заштитената датотека на серверот, и не во стандардна mail база на податоци;
 • за поставување на заеднички пристап до е-пошта со приврзок датотеки (за пример, за компанијата вработени);
 • да зачувувате прилози од вашите e-mail пораки и заштита на нив со користење заштитени со лозинка архива;
 • за процесот на пораки со атачменти: екстракт прилози, зачувувате прилози на вашиот хард диск, или избриши
 • прилози поврзани со пораки.

  ;Attachments”; and “;File Size”; опции: филтри за екстракт прилози и е-пошта со приврзок датотеки од Outlook

  Да извоз прилози и пораки со атачменти, Outlook Export Wizard has a variety of options that you can view by clicking the “;Options”; копчето на првата страница од волшебникот за. We will be looking at the “;Attachments”; and “;File Size”; прилагодувања, кои може да се користат како филтри кога ќе извоз прилози од Перспектива Личниот Папки датотеки.

  • Using the “;Attachments”; прилагодувања, корисниците можат да го контролираат процесот за извоз на прилог EML и MSG датотеки (се користи за да зачувувате прилози). По дифолт, ;Attachments”; is set to “;Export ALL eml files”;, вадење од Outlook сите e-mail пораки, без исклучоци. If you set this option to “;Skip e-mails containing attachments”;, на програмата ќе се прескокнат сите Outlook прилози за време на миграција. На програмата ќе блокирате пораки содржи е-мејл прикачувања; тие ќе останат во .pst датотека. На реверсот е можно, како и: за да се извлече од Outlook прилози и пораките што содржат нив, и блокирате пораки кои се обичен текст.

  Please note that when using the “;Attachments”; опција, Outlook Извоз Волшебникот екстракти не е-мејл прикачувања per se, туку е-пошта со приврзок датотеки, или спротивно, e-mail без прилогот датотеки. Сегашната верзија на програмата не ќе ви овозможи да зачувате прилози одделно од пораки и самите.

  • With the help of the “;File size”; опција, можете да ја ограничи големината на пораки што се извезуваат. По дифолт, the filter is set to “;Unlimited”; што значи дека не постои максимална големина на фајл, за да на датотеки кои се обработени. If you set this option to “;Прескокнете пораки поголема од (Mb);, ќе треба да покаже големина во мегабајти: на програмата во текот на извозот ќе блокирате пораки чија големина ја надминува вредноста ќе се постави тука. На програмата ќе екстракт од Outlook e-mail чија големина е помала од оваа вредност, без оглед на тоа дали e-mail пораката има прикачени датотеки.
   ;