Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

Миграција е-пошта од " Епл " Пошта во Outlook

П. I tried using Outlook Import Wizard to import approximately 15,000 пораки кои беа сместени во " Епл " Пошта (v4.1). The import was mostly successful but most of the emails seem to have had small parts of their contents altered. Mostly this manifests itself as characters replaced by the Equals symbol (=) in HTML emails received from users using Outlook but HTML code itself can sometimes be found, за пример, replacing the Ampersand (&;) symbol with =amp;. Is this a known problem and, if so, is there anything that I can do to prevent it? Is there a better way of миграција е-пошта од " Епл " Пошта во Outlook така што таквите трансформации не се случи?

А. Please enable the emails preprocessing option “;Им овозможи на EML препроцесирачка (Unix, MAC); пред да започнете со внесувањето на. The “;Options”; копче е достапно во вториот волшебник страница. Само им овозможи тоа и да увоз пораки на Outlook. Оваа опција ќе го скенира секоја порака и точни ти кодирање во согласност со MS Windows знак-поставување на маса. Тоа ќе го отстрани ѓубре симболи од увезени пораки, па тие ќе бидат увезени правилно.

If you wish to learn more about Outlook Import Wizard options please read this article.

Ако се чувствувате непријатно да ги конфигурирате прилагодувањата на секоја опција поединечно, можете да користите еден од мемории. Изберете претходно наместени за Mac OS e-mail софтвер, притиснете го Се применуваат копче и да го потврди options избор со притискање на ОК копче.

 ;