Најумен, повеќето ефективни решенија за Увоз, Извоз и Наплата на сите на вашиот Outlook mail податоци.

What does the “Find hidden files” Outlook import option in Outlook Import Wizard do?

See how you can avoid clutter and organizational chaos in your PST files when importing "Епл" Пошта messages into Outlook. Import to Outlook without including unnecessary files and adding blank messages to your Outlook folders.

Simplify Outlook PST import од "Епл" Пошта by skipping unnecessary files.

If you are seeking to do a complete migration from "Епл" Пошта на Outlook, you can use Outlook Import Wizard and its recently added option called “;Да се најде скриени датотеки;. Првично, the option was added to the program to allow its users to automatically process files with a “;hidden”; атрибут, без да ги отворите папка и промена на датотеката атрибути рачно.

Иако Outlook Увоз на Волшебникот отсекогаш бил способен исполнување на сеопфатен Outlook увоз задачи, но, тоа беше само неодамна дека конечно добил нова опција која му овозможи да се направи својата работа подобро, а не да се пополни вашиот PST датотеки со празни и целосно непотребни пораки. Проблемот што го прави толку тешко да се изврши чистење Outlook PST import од низа на "Епл" Пошта датотеки се всушност прилично едноставна.

"Епл" Пошта користи иста папка за чување на е-маил пораки и свои индекс на датотеки. Индекс на датотеки се посебни датотеки кои се користат за забрзување на пребарување во рамките на програмата од. Сепак, не им треба време Outlook увоз ; тие не содржи валидни информации и ќе биде додадена на Outlook како празно записи cluttering вашите папки. Ако сакате да се избегне ова и да ги направи чисти миграција на вашите Apple Mail пораки на Outlook, use Outlok Import Wizard and make sure to disable the “;Да се најде скриени датотеки; опција да се спречи програма од вклучувајќи скриени индекс на датотеки во тоа Outlook PST датотека сет.

Увоз да PST без додавање на празно и целосно бескорисни евиденција.

Опцијата е достапна на вториот чекор од увоз на волшебникот. Откако сте ја одбрале дестинација за датотеките што сте за да се увоз да PST (стандардно Outlook складирање, сираче PST датотека или нов PST датотека) and clicked the “;Next”; копче, ќе се преземат за да на вториот чекор од волшебникот каде што можете да наведете изворот на е-мејл датотеките да бидат увезени и конфигурирате увоз на Outlook прилагодувања. The “;Да се најде скриени датотеки; опција се наоѓа веднаш на волшебник страница, so you don’;t need to look for it on the Опции страница. Once you’;ve selected the option, продолжи како и обично, додека не се увезени на одбраните пораки за да PST датотека. Како што гледате, увозот на пораки од "Епл" Пошта на Outlook без досадни празни пораки се појавува на местото на погрешно увезени индекс за пребарување на датотеки е исклучително лесен. Outlook Увоз на Волшебникот го прави тоа само прашање на проверка една кутија.

Погледнете како може да се избегне нередот и организациски хаос во вашите PST датотеки при увоз на Apple Mail пораки во Outlook. Import to Outlook without including unnecessary files and adding blank messages to your Outlook folders.

 ;